Vaikuttavuuden hukkajahti -ideakilpailu 2.5.–19.5.2023

Vaikuttavuusseura järjestää ideakilpailun: keräämme ideoita sosiaali- ja terveydenhuollosta löytyvistä vaikuttamattomista tai vähähyötyisistä toimista, joista tulisi luopua kokonaan tai joita pitäisi hoitaa huomattavasti kevyemmin tai toisella tavoin – esimerkiksi sote-sektorin ulkopuolella. Aiheesta on viime aikoina keskusteltu esimerkiksi Helsingin sanomien mielipidepalstalla (Raudasoja 17.4.2023 ja Patja ym. 22.4.2023)

Kerro ideasi ja perustele miksi ja miten sillä voitaisiin poistaa vaikuttamattomia toimia. Millainen on arvioitu potentiaali? Mikäli et pysty arvioimaan toteutettavuutta tai hyötyjä, se ei estä kilpailuun osallistumista. Arviointiraati pyrkii kaivamaan tietoa ja muodostamaan käsityksen, kunhan idea on selkeästi kuvattu. Ideat arvioidaan ja palkitaan niiden toteutettavuuden ja kehityspotentiaalin perusteella. Kannustamme etenkin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia tuomaan ideoita kentältä.

Arviointiraadin kilpailussa muodostaa vahvennettu Vaikuttavuusseuran tapahtumajaosto: Paulus Torkki pj., Milla Kajanne, Milja Saarimaa, Laura Pitkänen, Pentti Martiskainen, Mika Kaartinen, Pipsa Metsalu, Tapio Gauffin ja Kristiina Patja.

Kilpailuaika on 2.5.-19.5.2023 ja voittajat palkitaan kesäkuun alussa. Ideat julkaistaan ja ne välitetään tulevan hallituksen tiedoksi sekä hyvinvointialueille.

Ilmoita ideasi täällä: https://forms.gle/mHSMeckLS92fqFCy8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: